Home » Actualiteit » Aandacht voor talent
 

Aandacht voor talent

In het kader van de werelddag voor migranten en vluchtelingen stond de viering van 11.00 uur op zondag 15 januari 2017 in het teken van Aandacht voor Talent. Een drukbezochte en zeer geslaagde viering. Onder de genodigden waren bestuursleden van Stichting De Kim, de wethouder, verenigingen en stichtingen en leden van de ‘Bonifatius Hulp-aan- vluchtelingengroep’ samen met hun maatjes.

Door het koor St. George of Edessa werden op uitmuntende wijze gezangen vertolkt die op verzoek van pastoor Sandor Koppers in het programma waren ingelast. De heer Dahy las de teksten van de eerste en tweede lezing in het Arabisch voor.

Na de viering werd door het koor een recital gegeven. Verschillende liederen werden in het Arabisch schitterend vertolkt, met begeleiding van piano en keyboard. Het koor oogstte een daverend applaus! Daarna was de beurt aan Ans van Valkenburg en haar leerlingen van Vioolles Almere. De kinderen, Julian en Vamba (beiden zeven jaar oud) en Bélicia (tien jaar oud), vertolkten op perfecte wijze een aantal liedjes. Foutloos voor het oor en volledig uit het hoofd, ingestudeerd met hun lerares volgens de suzuki-methode. Ook zij oogstten een daverend applaus. Terwijl het koor zong en de violisten speelden, werden de schilderijen van de heer Talal, een uit Syrié gevluchte schilder, klaargezet voor de expositie van zijn emoties en herinneringen. Een fraai geheel met drankjes en hapjes, verzorgd door verschillende parochianen. Arabische lekkernijen werden verkocht voor een euro en de opbrengst is bestemd voor de bouw van de nieuwe kerk.

Een prachtige ochtend en middag voor de maatjes, die konden ervaren hoe inspirerend deze bijeenkomsten zijn voor degene die zij begeleiden. Er werden mooie ervaringen en contacten tussen mensen uit Syrie onderling uitgewisseld.

Iedereen die dit leest en denkt: ‘Ik wil ook graag meedoen!’. Schroom niet contact met ons op te nemen via het email adres vluchtelingen@katholiekalmere.nl. U kunt zich opgeven als maatje, maar wij kunnen ook hulp gebruiken bij het organiseren. Er zijn trainingen en wij staan voor u klaar als u vragen hebt.