Home » Beheren » Kerkcentrum

Kerkcentrum

AED

Kerkcentrum De Lichtboog heeft de beschikking gekregen over een hartdefibrillator (een AED) die in de kerk permanent aanwezig is. Daarmee kunnen we nog beter eerste hulp verlenen bij sommige acute hartproblemen. Ongeveer tien mensen die vaak in de kerk zijn hebben een cursus over het juiste gebruik ervan gevolgd, waaronder onze beheerder. Daarnaast hebben enkele anderen ook een opleiding voor gebruik van de AED gehad, zodat hopelijk bij zoveel mogelijk kerkdiensten en gelegenheden hulp geboden kan worden.

 

Schoonmaak

Zo af en toe heb ik het met mijn moeder nog wel eens over vroeger. Zeker ook over mijn jeugdjaren in de kerk. Een van de dingen die mij nog bijstaan is dat er vroeger een leger aan vrijwilligers was om de kerk schoon te houden. Een aardig detail is dat je de “natte” en de “droge” ploeg had. De ene ploeg ging met zwabber, stofdoek, en stofzuiger bewapend het vuil in de kerk bestrijden en de andere ploeg ging op zijn tijd met water, spons en zeem het vuil te lijf. 

Samen met u willen we onze kerken net als vroeger met een heleboel mensen een schoonmaakbeurt te geven.

Schoonmaak Lichtboog Almere Stad

Dit gaan we doen op iedere laatste zaterdag van de maand van 09.00 uur tot 13.00 uur. Natuurlijk drinken we gezellig een kopje koffie tussendoor.

U kunt zich opgeven bij de beheerscommissie of natuurlijk binnenstappen op de betreffende dagen. email:  Beheerscommissie