Home » Actualiteit » Bonifatius-Kim Maatjes Project Almere wint inspiratieprijs van het Kansfonds
 

Bonifatius-Kim Maatjes Project Almere wint inspiratieprijs van het Kansfonds

Het maatjesproject uit Almere heeft zaterdagochtend de Inspiratieprijs van het Kansfonds van KRO/NCRV gewonnen. Het maatjes-initiatief richt zich specifiek op het in contact brengen van vrijwilligers met statushouders en vluchtelingen.

“Totaal onverwacht, echt ongelooflijk! We waren echt overdonderd”, vertelt Selma Boots, oprichter van het Almeerse maatjesproject. “Door deze prijs hebben we meer naamsbekendheid gekregen. Ik hoop dat we in de toekomst nog veel meer mensen maatjes kunnen maken.”

Naast de naamsbekendheid kreeg het project ook 1000 euro voor de eerste plek. “Daarmee kunnen we ontzettend veel mensen helpen. Ik ben er heel blij mee”, vertelt Selma. In totaal deden er vier projecten mee in de race voor de prijs.

Op 20 juni 2017 werd door de NPO in ‘Roderick zoekt Licht’ een reportage uitgezonden inzake de 4 genomineerde projecten. Klik hier om de uitzending terug te kijken. Hierin interviews met de oprichters van het Almere Maatjes Project en beelden van contacten tussen maatjes en statushouders.

Over het Bonifatius Maatjesproject

Het Bonifatius-Kim Maatjes Project – een samenwerking tussen de Rooms-Katholieke Bonifatiusparochie in Almere en stichting De Kim – richt zich op het in contact brengen van vrijwilligers (maatjes) met nieuwe statushouders, vluchtelingen die een tijdelijke verblijfsvergunning hebben. De maatjes bieden steun en inspiratie aan de vluchtelingen en helpen hen bij het opbouwen van sociale contacten. Het maatjesproject organiseert regelmatig bijeenkomsten voor maatjes en vluchtelingen waardoor de verbondenheid met elkaar en met het project nog eens extra vergroot wordt. Momenteel zijn er 25 maatjes actief , die ruim 40 statushouders in hun dagelijkse bezigheden begeleiden.

Het maatjesproject is voortdurend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij bovenstaande instellingen.

Het televisieprogramma geloofsgesprek van Leo Fijen over het maatjesproject kunt u terugkijken op de website https://www.npo.nl/geloofsgesprek/27-08-2017/KN_1691658

Over Kansfonds

Kansfonds steunt kansrijke initiatieven die kwetsbare mensen helpen om hun situatie te doorbreken en die opgezet zijn door betrokken mensen die iets willen doen voor de ander. In aanmerking voor ondersteuning komen met name projecten van verenigingen en stichtingen zonder winstoogmerk.

 

Over de KRO-NCRV Inspiratiedag

De Inspiratiedag, die op 24 juni 2017 in Museum Catharijneconvent in Utrecht gehouden zal worden, richt zich op het inspireren van vrijwilligers en bestuurders van kerken in katholiek Nederland. Tijdens deze breed opgezette dag zal geloof, bezinning en cultuur centraal staan en zullen er vele inspirerende lezingen en workshops te volgen zijn. Voor meer informatie: http://sim.kro-ncrv.nl/optiext/optiextension.dll?ID=Za5B3dqsQeGBNi%2BIi0ZxQ9TqZyGvIJwSBRjxDHu%2B7K%2BT7%2BSqt3fqwnS3EGppp%2BARrXCnGfhjspXDuiDGd4nrXUiIZJ