Home » Wetenswaardigheid » Hoe lees ik de Bijbel in 2015?
 

Hoe lees ik de Bijbel in 2015?

De bijbel is een grote verzameling teksten door God aan ons gegeven en door mensenhanden geschreven. Deze teksten over God en zijn boodschap voor ons zijn verdeeld in twee delen, het Oude- en het Nieuwe testament. Misschien vind je het wel zoveel teksten dat je niet altijd weet waar je moet beginnen met lezen. Voorin? Dat kan! Er is een andere handige manier en die ligt bij ons voor je klaar!

De Katholieke kerk gebruikt een dagelijks leesrooster waarmee per jaar een groot deel van de Bijbel wordt gelezen. Dit schema begint vier weken voor kerst met de advent, het begin van het kerkelijk jaar. Voor elke dag staan er 2 of 3 teksten op het rooster. Je maakt zo een reis door de de complete Bijbel. Je leest elke dag een lezing uit het Oude testament en een stuk uit het Evangelie. Op zondagen en enkele anderen dagen komen ook de brieven en de andere teksten uit het nieuwe testament aan bod.

Op die manier kom je bijna alle teksten in de Bijbel tegen. Je hoeft niet elke keer opnieuw gaan nadenken wat je gaat lezen, je volgt gewoon het rooster. Het is een handige reisgids door de grote hoeveelheid teksten. Het mooie is dat je elke dag mee leest met iedereen in de Katholieke kerk. In de vieringen worden de lezingen van dit rooster ook gelezen. Je leest samen met de wereldkerk mee.

Wij hebben er een aantal besteld. Wil je er een hebben, stuur dan een mail naar catechese@katholiekalmere.nl met je naam en adres en wij zorgen dat het in de bus komt.