Home » Parochieinformatie » Machtigingsformulier

Machtigingsformulier

U heeft vast wel gehoord dat de banken gaan werken met een IBAN nummer. Door de europese regels is het nu ook zo dat de parochie bij een automatische incasso een machtigingsformulier van u moet ontvangen voordat we bedragen van uw rekening af kunnen schrijven. Hieronder leggen we uit wat een IBAN nummer is en kunt u het machtigingsformulier printen en opsturen.

Wat is IBAN?

IBAN (International Bank Account Number) is een internationaal rekeningnummer. Dit nummer wordt wereldwijd al tientallen jaren gebruikt voor internationale betalingen. Het verplicht gebruik van IBAN komt voort uit Europese wetgeving.

Uw IBAN bestaat uit uw huidige rekeningnummer aangevuld met letters en cijfers. Bijvoorbeeld: NL 99 RABO 0 123456789

  • Let op: Het controlegetal 99 is een voorbeeldgetal. Dit getal kan in uw IBAN anders zijn, maar bestaat altijd uit twee cijfers. Het rekeningnummer 123456789 is ook een voorbeeldnummer. Tenslotte kan in andere landen een IBAN anders opgebouwd zijn. Het IBAN bestaat altijd uit maximaal 32 tekens en de eerste twee letters geven altijd de landcode aan.

Machtigingsformulier

Voor automatische incasso is een machtigingsformulier nodig. U kunt het formulier hieronder downloaden en vervolgens invullen en van een handtekening voorzien. Het volledig ingevulde formulier kunt u inscannen en als email verzenden naar administratie@katholiekalmere.nl

Machtigingsformulier downloaden

 

Bij voorbaat dank voor uw medewerking