Nasi
Iedereen maakt nasi op zijn of haar manier.
De nasi die Viola voor ons gemaakt had, was een beetje zoet en een beetje pittig.
Een heerlijke combinatie die gretig door iedereen werd gegeten.
Ter compensatie werd er zowel verse komkommer als in zuur ingelegde komkommer geserveerd.
Voor de knabbel was er zelf gebakken kroepoek en emping.

Ingredienten voor de zelfgemaakte nasi waren:
Gekookte rijst voor 6 personen
2 eetlepels zonnebloemolie
2 teentjes Knoflook
3 of 4 Sjalotjes
Sambal oelek
3 Eieren (hard gekookt)
Zout
Kippenbouillon.

Bereidingswijze:
Kook rijst voor 6 personen.

Fruit 3 of 4 gesnipperde sjalotjes in een grote wok totdat ze glazig worden.
Voeg de in kleine stukjes gesneden hard gekookte eieren toe.
Voeg 2 gesnipperde teentjes knoflook toe.
Laat alles even door sudderen
Voeg de gekookte rijst toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur en roer alles goed door elkaar.
Schenk daarna de bouillon erover totdat de rijst smeuïg maar niet nat is.
Op smaak maken met sambal en zout.

Serveer ernaast verse komkommer of in zuur ingelegde komkommer, augurk doet het ook goed!
Voor de knabbel doe er ook wat kroepoek of emping bij.

Eet smakelijk!
Viola van Gaalen