Home » Vieringen in Almere » Koren » City Singers

City Singers

Regelmatig verzorgen zij een viering in de kerk. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlandse en Engelstalige liederen.

Ben je tussen de 20 en 55 jaar? Je bent van harte welkom.

Informatie:
city-singers@katholiekalmere.nl of citysingers.nl

De City Singers is een Middenkoor dat is opgericht in 1994 door Gera en Jos de Vries.
Vanaf 2021 is onze thuishaven De Bonifatiusparochie , Bezoekadres Contrabasweg 239 Almere Muziekwijk.
Het koor is inmiddels uitgegroeid tot een vaste groep van 35 leden en staat dit jaar al 27 jaar onder leiding van onze dirigente Gera de Vries. De samenstelling van ons koor is net als onze parochie waartoe wij behoren, multicultureel.
Dit vinden wij zeer waardevol. De achtergrond van onze leden is evenals hun afkomst zeer divers.
 
Ons repertoire bestaat uit moderne liturgische liederen zowel in het Nederlands als Engels en soms een uitstapje (uitdaging) naar het Italiaans, Surinaams en zelfs Indonesisch.
De vieringen worden voorbereid door onze eigen liturgiegroep.
 
Repetities en Uitvoeringen
Zin om te zingen? neem dan contact op met ons secretariaat city-singers@katholiekalmere.nl . Wij repeteren iedere woensdagavond van 20.15 uur – 22.00 uur in onze kerk. Gemiddeld zo’n 10 keer per jaar verzorgen wij een dienst in De Bonifatiusparochie.
De repetities zijn momenteel door de coronamaatregelen niet vrij toegankelijk. Door de coronamaatregelen mogen wij momenteel slechts met een beperkte groep ( 12 personen ) repeteren en zingen.  Om geen scheefgroei te krijgen tussen de bassen/tenoren aan de ene kant en de alten en sopranen aan de andere kant, kan het betekenen dat nieuwe vrouwelijke leden op de wachtlijst worden geplaatst.
Voor nieuwe leden geldt echter wel een leeftijdsgrens; iedereen tussen de 25 en 55 jaar is welkom bij ons koor. Eenmaal lid van het koor is de leeftijdsgrens niet meer van toepassing. Je hoeft dus niet van koor af als je 55 jaar bent.Het kunnen zingen van bladmuziek is geen vereiste.