Home » Vieringen in Almere » Koren » City Singers

City Singers

Regelmatig verzorgen zij een viering in de kerk. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlandse en Engelstalige liederen.

Ben je tussen de 20 en 55 jaar? Je bent van harte welkom.

Informatie:
city-singers@katholiekalmere.nl of citysingers.nl

De City Singers is een Middenkoor dat is opgericht in 1994 door Gera en Jos de Vries.Vanaf 2010 is onze thuishaven De Bonifatiusparochie in Kerkcentum De Lichtboog in Almere Stad. Het koor is inmiddels uitgegroeid tot een vaste groep van 35 leden en staat dit jaar al 25 jaar onder leiding van onze dirigente Gera de Vries. De samenstelling van ons koor is net als onze parochie waartoe wij behoren, multicultureel. Dit vinden wij zeer waardevol. De achtergrond van onze leden is evenals hun afkomst zeer divers.
 
Ons repertoire bestaat uit moderne liturgische liederen zowel in het Nederlands als Engels en soms een uitstapje (uitdaging) naar het Italiaans, Surinaams en zelfs Indonesisch.
De vieringen worden voorbereid door onze eigen liturgiegroep.
 
Zin om te zingen? Kom dan eens een keer kijken en luisteren tijdens één van onze vieringen of bij een repetitie. Je bent van harte welkom.
Om geen scheefgroei te krijgen tussen de bassen/tenoren aan de ene kant en de alten en sopranen aan de andere kant, kan het betekenen dat nieuwe vrouwelijke leden op de wachtlijst worden geplaatst.
Voor nieuwe leden geldt echter wel een leeftijdsgrens; iedereen tussen de 25 en 55 jaar is welkom bij ons koor. Eenmaal lid van het koor is de leeftijdsgrens niet meer van toepassing. Je hoeft dus niet van koor af als je 55 jaar bent.
Het kunnen zingen van bladmuziek is geen vereiste.
 
Repetities en Uitvoeringen
Wij repeteren iedere woensdagavond van 20.15 uur – 22.00 uur in kerkcentrum de Lichtboog. Gemiddeld zo’n 10 keer per jaar verzorgen wij een dienst in kerkcentrum de Lichtboog.
Met de feestdagen (Kerstmis en Pasen) vormen wij samen met jongerenkoor Luminoso een groot koor waardoor wij in staat zijn net even iets extra’s te doen.
Op 2e pinksterdag hebben wij inmiddels onze traditionele dienst met kinderkoor Het Lichtpuntje en de ouders van de kinderen die dat leuk vinden. Ook verzorgen wij jaarlijks enkele diensten in Polderburen. Onze deelname aan de jaarlijkse kersthappening in de Lichtboog begint traditioneel te worden.
 
Ben je enthousiast geworden? We zien je graag vrijblijvend op één van onze repetitie avonden.

Privacyvoorkeur centrum