Voor volwassenen (25+) en jongeren (18-25 jaar) die op zoek zijn naar een nieuw begin in hun geloof is een project opgezet waar we stap voor stap gaan kijken wat het geloof in het dagelijks leven kan betekenen. Opnieuw beginnen is een persoonlijke weg en stelt de deelnemers in staat om op onderzoek te gaan om met hun geloof een nieuw begin te maken. Zulk verlangen naar een nieuw begin kunnen we in verschillende fasen van ons leven voelen.

Voor jongeren (18-25)
De tien bijeenkomsten starten in januari/februari waarna er iedere maand een bijeenkomst is. Met leuke werkvormen en gesprekken gaan de deelnemers op zoek naar hun geloof. Op basis van opdrachten zoeken de deelnemers dingen op die tijdens de avonden kunnen worden ingebracht. Na dit project kunnen de deelnemers een keuze maken of ze gedoopt en/of gevormd willen worden. Wanneer dit plaats gaat vinden wordt in overleg met de pastoor en begeleiders vastgesteld.

Opnieuw beginnen

Voor volwassenen (25+)
De zes bijeenkomsten worden gegeven in een periode van zes tot acht weken voor Pasen en worden ondersteund door een persoonlijk handboek dat tijdens deze weken kan worden bijgehouden. Na dit project kunnen de deelnemers een keuze maken of ze tijdens de Paaswake gedoopt en/of gevormd willen worden.

Graag nodig ik u uit om samen op weg te gaan.

De begeleiding wordt verzorgd worden door catechetisch medewerkers onder verantwoordelijkheid van de pastoor. Wilt u meedoen dan kunt u zich bij de werkgroep catechese onder vermelding van uw naam, adresgegevens, telefoonnummer en leeftijd. U kunt zich ook opgeven bij de pastores.  Zie voor de contactgegevens de pagina van de betreffende locatie.

Voor dit project wordt een eigen bijdrage gevraagd voor het gebruikte materiaal en het toedienen van de sacramenten. Dit mag echter geen belemmering zijn om deel te nemen. Om ruimte te geven voor ieders inbreng kan de groep uit maximaal 8 personen bestaan.

Deze cursussen worden regionaal gegeven. De avonden  starten om 20:00 uur, duren tot 22:00 uur en worden gehouden op een nader te bepalen locatie. Na opgave ontvangt u een uitnodiging voor de eerste avond.