Home » Beheren » Giften

Giften

Menu

Geef voor je kerk

De kerk daar is iedereen welkom. Samen vieren je blij en dankbaar voor bent. Samen verdriet dragen en delen. De kerk, die zich inzet voor de medemens, door het bezoeken van zieken , ouderen en zwakkeren in onze samenleving die extra aandacht nodig hebben. De kerk waar we elke zondag samen het evangelie lezen, dat veel mensen tot steun is. Het kerkgebouw dat in diverse kernen een herkenbare plaats inneemt.

Dit zijn voorbeelden waaruit blijkt dat het heel wat waard is dat er in onze gemeenschap een kerkgemeenschap is. Een gemeenschap die God dient en zorg heeft voor ons en onze medemens.

Waar het bij de actie Kerkbalans om gaat, is het benadrukken van de betrokkenheid van parochianen bij hun gemeenschap, ook financieel! Kerkbalans wil begrip kweken voor het feit, dat onze parochianen veel kosten moeten maken, juist om als gemeenschap te kunnen functioneren. Onze gemeenschap kan niet blijven geven als er geen bijdragen worden ontvangen!

Wat is de kerk u waard?
Ieder bedrag is welkom. Want ook als u maar weinig te besteden heeft, maakt u met uw bijdrage duidelijk dat de voortgang van het werk in uw parochie u wat wat waard is en dat onze parochie daarom ook op u mag rekenen.

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom is er de Actie Kerkbalans. Geeft u om de kerk? Doe dan mee. Samen kunnen we van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen.